Vinterfangst

Denne vinteren fikk vi en lang periode med nydelige isfiskeforhold. Det har vært mange ute på isen som har rapportert om flotte fangster inn til oss, og nå som våren begynner å titte frem i Oslo tenkte vi at vi skal ta et lite tilbakeblikk på vintersesongen!

1. mars 2021

For nå har vi gått inn i årets første vårmåned, og det kan se ut som om at værgudene allerede har bestemt seg for at vinteren er på hell; fra en våt avslutning på februar har vi nå en periode med strålende vær og opptil 10 grader varme. Dette gleder nok mange, men det signaliserer nok at isfiskesesongen kanskje går mot slutten.

Vintersesongen vi er i ferd med å legge bak oss derimot har vært god. Spesielt i januar slo hellet til, og folk kunne boltre seg på isen under vintersolen i flere uker, uten å bli brydd av overvann eller tykke snølag. Isfiskerne blant dere utnyttet dette til det fulle, og mange meldte fra om givende fisketurer og gode fangster.

Først ut var som vanlig Nordmarka. Fra Nordvannet fikk vi meldt inn dette skikkelige fangsten tidlig i januar. Her har OFA tidligere satt ut merket årskull av røye, og det viste seg at alle røyene var fra dette utsettet. Til vår glede ser det ut til at de har trivdes og vokst godt i vannet, med den største på 500g. Vi regner med at fangsten brakte glede til den fornøyde isfiskeren også!

I samme periode klarte Ali Hamadi å hale opp en 1,6kg ørret langt inn i Nordmarka. Dette er den største innmeldte fangsten i vinter, så her må vi bare gratulere! (Avbildet er sønnen Trygve Storm.)

I løpet av januar kom forholdene på plass i Østmarka også. På en nydelig vinterdag tok Robert Bråthen en 900g ørret oppe på Haukåsen, sammen med en god fangst av mindre abbor.

I Bærumsmarka tok Ragnhild en ørret og flere abbor, på nydelig tjukk is med 40cm tykkelse.

Rett før væromslaget mot slutten av februar klaffet Jørgen Knudsen til på Elvannet, og med mormyska på senen ble det en flott røye på 450g.

Vi håper at alle som har trukket ut i marka denne vinteren med isbor og pilk har hatt fått gode fiskeopplevelser på isen! Man må heller ikke glemme at det fortsatt er tykk is på flere vann ute i marka, for eksempel tok Ole Johan Haakensveen turen ut i Losbyvassdraget sist lørdag, og melder om istykkelse på rundt 50-60cm. Med fortsatt kalde netter kan dette vare noen uker til, så det er muligheter under vårsolen så lenge man er forsiktig og har isvettet med i sekken.

Ole Johan Haakensveens abborfangst lørdag den 27. februar.

God tur og skitt fiske!

Del denne saken