Informasjon

Personvernerklæring

Denne versjonen er oppdatert 06.11.2019.
(Se forøvrig også våre handelsbetingelser.)

Denne personvernerklæringen forklarer hvordan Oslomarkas Fiskeadministrasjon (OFA) samler inn og behandler personopplysninger.

OFA, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Den behandlingsansvarlige har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldende lovgivning.

Erklæringen inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et kundeforhold hos Oslomarkas Fiskeadministrasjon, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

Innholdsfortegnelse
1 Behandling av personopplysninger
2 Dine rettigheter
3 Arkivering av personopplysninger
4 Utlevering av varer
5 Betalingsløsninger
6 Kortbetalinger
7 Kontaktskjema
8 Informasjonskapsler
9 Analyse og statistikk
10 Markedsføring
11 Personopplysninger til tredjepart
12 Endringer i erklæringen
13 Kontaktinformasjon


1 Behandling av personopplysninger

For å gjennomføre et kjøp på nettsidene til OFA trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post. Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert med ordrebevegelsene samt kontakte deg dersom det skulle være behov i henhold til dine ordre.

Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Av sikkerhetshensyn registrerer vi også IP-adressen som er benyttet ved bestilling.

For forskjellige formål kan vi trenge andre personopplysninger. Hvilke personopplysninger og formålet med disse er beskrevet her i personvernerklæringen.


2 Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som OFA har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag i tråd med lovgivningen.

Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har.

Opplysninger skal utleveres/overføres på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.


3 Arkivering av personopplysninger

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år, men for å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven og kjøpsloven, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år. Du kan være trygg på at OFA lagrer dine personopplysninger på en sikker måte.


4 Utlevering av varer

Vi benytter Posten til å levere kjøpte varer. Vi utleverer kun de personopplysninger som er nødvendig for at Posten skal kunne levere varene til deg. Informasjonen som deles med Posten er navn og leveringsadresse.


5 Betalingsløsninger

Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi historikk som inneholder IP-adressen vi mottar ordre fra. Betalingsopplysninger hos OFA er: IP-adresse, navn, adresse, e-post og mobiltelefonnummer.

Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.


6 Kortbetalinger
OFA benytter DIBS (“Dibs Payment Services AB”) som tredjepart for gjennomføring av korttransaksjoner i vår nettbutikk. DIBS er et selskap underlagt Nets Group (“Nets Holding A/S”), og de opererer i Norden og Baltikum.

DIBS behandler transaksjonen mellom din bank og Oslomarkas Fiskeadministrasjon som forhandler. Når du bruker kort som betalingsmetode vil betalingsopplysninger og kortopplysninger bli delt med DIBS. Betalings- og kortopplysninger blir kun brukt til å utføre en betaling.

DIBS tilbyr også å lagre din informasjon slik at denne automatisk dukker opp neste gang du skal handle i nettbutikken. Du må aktivt huke av for at DIBS skal kunne lagre din informasjon.

DIBS’ betalingsvilkår – https://cdn.dibspayment.com/terms/easy/terms_of_use.pdf
DIBS’ bruksbetingelser – https://cdn.dibspayment.com/terms/easy/terms_of_use.pdf
DIBS’ personvernregler – https://cdn.dibspayment.com/terms/Privacy%20Notice%20DIBS.pdf

Det er ikke mulig for OFA å se hele ditt kortnummer i noen av våre systemer etter gjennomført kjøp.


7 Kontaktskjema

Når du sender oss en henvendelse via kontaktskjema på kontaktsiden vår ber vi deg fylle ut følgende informasjon: Navn, epostadresse og telefonnummer.

Dette er informasjon vi trenger for å behandle din henvendelse, og brukes kun til å besvare denne henvendelsen. Vi lagrer ikke denne informasjonen noe annet sted enn i e-posten som automatisk genereres og sendes til oss ved utfylling av skjemaet på nettsiden. Vi tar vare på disse e-postene for å kartlegge hva våre besøkende lurer på, men kan slette en e-post med dine opplysninger ved henvendelse fra deg.


8 Informasjonskapsler (Cookies)

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned en nettside.

Hensikten med informasjonskapsler er å gi nettbutikken grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse og markedsføring. Førsteparts informasjonskapsler er nødvendige for at websiden skal fungere. Tredjeparts informasjonskapsler blir brukt til analyser, markedsføring og personalisering av websiden.

Om du ønsker å unngå bruk av informasjonskapsler kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere disse. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger.


9 Analyse og statistikk
Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen bruker vi analyseverktøyet Google Analytics.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Du kan selv administrerer bruken av informasjonskapsler.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Behandlingsgrunnlaget for å behandle personopplysninger til statistiske formål er «berettiget interesse». OFA har en berettiget interesse av å samle inn og bruke data om demografi og kjøpshistorikk for og til en hver tid kunne tilby relevante produkter og tilby en best mulig tjeneste for alle våre kunder. Vi bruker ikke opplysninger som kan identifisere enkeltpersoner, kun samlede data om kjønn, alder og geografi.


10 Markedsføring

Vi og våre samarbeidspartnere sporer annonser for å vite hvilke annonser du har sett på nett, og hvilke produkter du har sett på hos oss. Med dette kan vi tilpasse vårt sortiment og vår butikk basert på dine interesser, og vise deg relevante annonser ved neste anledning.


11 Personopplysninger til tredjepart

Oslomarkas Fiskeadministrasjon vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i personvernerklæringen. Dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet eller får ditt samtykke.

Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for OFA. I slike tilfeller inngås databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten, i tillegg vil OFA bestemme hvordan behandlingen av opplysningene skal foregå.


12 Endringer i erklæringen

Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Vi oppfordrer deg til å lese gjennom erklæringen regelmessig. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter som på selskapets nettside eller sosiale medier.


13 Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personopplysninger kan du kontakte oss på e-post: ofafiske@ofa.no.

Ønsker du at OFA sletter dine opplysninger, eller du ønsker å få utlevert dine personopplysninger lagret av OFA, ta kontakt med oss på e-post eller per post.

Postadresse:
Oslomarkas Fiskeadministrasjon
Sørkedalsveien 617
0758 Oslo
Norge

Lukk meny
×
×

Handlekurv