Vinnerne av Storfiskern 2020 Juni

Juli er her, sommerværet ser ut til å være på vei tilbake, og to vinnere av Storfiskern for juni måned skal kåres!

9. juli 2020

Folk har vært flittige ute i marka den siste tiden, og både store og små fangster har tikket inn. På toppen troner to soleklare ørret, begge verdige for pallen for største tatt på flue og største generelt!

Vinneren for største ørret landet på et nydelig eksemplar på 2,15 kg og 58 cm, tatt av Roger Jakobsen i Store Daltyven! Han sier fisken var en gave i seg selv, som er forståelig med tanke på hvor mange timer en må legge i for å ta slike beist. Vi gratulerer med seieren!

Største fisk tatt på flue var det Arnt Bakken som tok, med en flott ørret på 710 g og 44 cm. Med maur-imitasjon ble denne fisken overlistet i Storflåtan, etter at Arnt hadde prøvd klekkere i en god stund uten resultat. Han var riktig fornøyd med fangsten, da han tidligere hadde lagt flere turer til vannet for å treffe døgnflueklekkinger som til da endte opp med å være kalde bomturer.

Vi trakk også to heldige fra alle kvalifiserende fangster som var innmeldt, og selv om alle arter innmeldt kan bli premiert her var det to ørreter som seiret denne gang! Her trakk vi faktisk en vi måtte diskvalifisere, da den manglet bilde. Hvis man ønsker å være med trekningen og konkurransen må innmeldingene følge retningslinjene!

Den ene vinneren av trekningen viste seg å være den minste ørreten innmeldt, en liten pode på 50 g tatt av Carlos Duclos på flue i Langdalsbekken. Han prøvde fluestanga si her etter en tips fra en venn, da han liker å utforske vann en minst forventer at det står fisk. Ørreten fikk selvfølgelig leve videre, som kanskje den mest verdifulle småørreten tatt i Marka til nå!

Trond Lindholm tok den andre heldige ørreten som ble trukket, en fin fisk på 385 g og 32 cm tatt med mark og dupp. Denne var en del av fangsten Trond hadde tatt en juni-kveld ved hans gamle godplass på Store Åklungen, hvor han nøt fisketuren med kaffe og medbrakte boller. Etter at regnet den kvelden hadde gitt seg gikk han over til mer aktivt markfiske fra latmannsvarianten, og etter å ha fisket gjennom vannlagene en stund satt vinneren på kroken. Dog det var ikke den største han tok den kvelden, den æren gikk til en på 490 g.

 

Så sesongen har virkelig startet, og konkurransen ruller videre. Vi venter i spenning på om juli-ørretene slår disse ruggene. Skitt fiske der ute!

Del denne saken