Vårrengjøring i Østmarka

Iløpet av langhelgen som var har OFA-folket stått i ute i Marka, for etter vinteren kommer vårrengjøringen! Vår egen områdeansvarlig Olav Løvli var ute på Børtervann og omegn for å rydde i gytebekker, og fiskehellet ble også med på tur.

25. mai 2020

På tordag tok han og fruen turen over Børtervann til Bukketjern, og på markdraget under farten over ble en ørret på 560g tatt! Deretter ble gytebekken opp til Bukketjern klarert for alskens kvist og kvast, før stanga ble utprøvd i tjernet.

Det ble både ørret og mort, men ingen ørret måtte gå til pers denne gang selv om flere var over minstemålet. Deretter tok turen veien inn til Søndre Kytetjern, hvor det endte med middag før turen heimatt da fisken dessverre uteble.

Neste dag tok Olav og Lars på lag 705 turen sørover på Børtervann til Forfotbekken, hvor markdraget ga en flott røye! I bekken ble det dugnad, og kvist ble ryddet og stein stablet. Etter det tok turen veien opp blåstien til Stuttjern, hvor fisket var glimrende!

5 ørret og 2 fine abbor ble tatt, men etterhvert kom vinden og gjorde ende på fiskelykken. Da bar det videre til mer rydding av gytebekker, og hele strekket fra Stuttjern og ned til Forfoten ble rengjort.

På lørdag dro Olav med vennen Espen på slep for å vise hva Østmarka har å by på. I regnværet rodde de inn Støttumfjorden på Børtervann, hvor Espen tok en liten ørret, men tordenværet som så rullet inn over dem tvang dem på land.

Etter at været hadde tordnet fra seg prøvde de seg på nytt utpå vannet med to markdrag, men fisken uteble. Derfor la de turen opp til Stuttjern igjen, hvor de etter 2 timer kunne skilte med 3 fine ørret og 4 fine abbor!

Det krever mye å gjøre bekkene våre klare til høstens gytefisk, men OFA-folket tar fatt på sakene med et smil og godt mot. Det er med på å sikre det gode fisket i årene som kommer, og gir en glimrende mulighet til å prøve fiskelykken. Vi gratulerer Olav og co med fangstene, og takker for den strålende innsatsen til alle OFA-folk som står på ute i Marka!

 

Del denne saken