Våren så langt!

Våren er i ferd med å jage bort siste rest av vinteren, folk børster støvet av fiskestanga og OFA gjør vanna klare for sommeren. Mye har skjedd de siste ukene!

30. april 2020

Isen har sluppet i store deler av Marka allerede; det tikker inn rapport etter rapport om åpne vann! Men vinteren holder fortsatt litt i når man kommer høyt over havet, som Per Morten Dihle kunne vise til da han tok turen helt nord i Marka. Der finner man nok noe is på vanna i noen dager til i området rundt Manntjern, Lille Daltjuven og Sandungskalven, og det ble rapportert om snø på veien opp mot Branntjernshøgda.

Men uansett er det i det store og det hele isfritt i både Nord og Østmarka, og ørreten får endelig prøve seg på årets første vak. Det merkes når stolte fiskere sender oss bilder av fangstene sine. Drettvannet gir gevinst for fiskerne, hvor Andreas Frøsland slo seg ned med bikkje, båt og telt og tok en ørret på 510g, som ende rett i stormkjøkkenet.

Vår egen Ole Johan Haakensveen og fruen Anne Grethe tok tre flotte ørret i Skålsjøen forrige helg, alle over 500 gram. Ole Johan var også på Fløyta helgen før det igjen for å klargjøre OFA-båten for sesongen, og der bet gjedda fra seg! Så langt er nå OFA-båtene på Bogstadvannet, Børtervann, Aurevann og selvfølgelig Fløyta klare til låns.

Vår egen Silje Marie Gran-Olsen tok med seg en nybegynner for å teste fiskelykken i Åmotdammen, og det endte med 2 store eksemplarer! Vi får håpe det blir blod på tann av dette. Åmotdammen ligger utenfor OFA-området, men siden det kultiveres i et samarbeid med Rælingen JFF gjelder fiskekortet vårt også der.

Ellers tikker det inn registreringer av fangst omtrent hver dag nå via den nye rapportfunksjonen vår. Det er flott å se, så vi sier tusen takk til alle som tar seg tid til dette!

Våren har satt seg i Marka, mellom de grønne skuddene på trærne rører insekter og fugler på seg, og mellom trestammene trasker folk av alle slag med stanga over skulderen. Sesongen er endelig skikkelig i gang!

Del denne saken