Utlån av utstyr til isfiske

20. februar 2024

Har du årskort kan du låne isfiskesett gratis hos oss. Du kan låne for inntil 3 dager av gangen.

Utstyret kan hentes på OFAs kultiveringsannlegg i Sørkedalen (Sørkedalsveien 617, 0752 Oslo)
Avtal tidspunkt for henting enten via mail ofafiske@ofa.no eller tlf. 4006768.

Booking gjør du her: https://www.ofa.no/butikk/utlan-av-bat/
I skrivende stund har vi 2 sett med pulk til utlån.

Isfiskesettet inneholder det meste du trenger for en flott dag på isen:

-Pulk
-Isbor
-Isfiskekasse
-3 pilkestikker, ferdig rigget (2 Mormyshkastikker og 1 pimpel/røyestikke). Noen ekstra Mormyshka, pimpler og røyeblink følger med, men det anbefales å ta med ekstra kroker, pimpler etc. etter eget ønske.
-Sitteunderlag
-Isøse
-Ispigger

Maggot eller annet agn må anskaffes på egen hånd (de fleste sportsbutikker har dette).

Husk alltid å sjekke forholdene nøye. Ta en titt på https://www.varsom.no/is/isvarsling  det kan gi en liten pekepinn på forholdene, sjekk alltid isen selv når du ankommer og dra helst flere i følge.

Forslag til vann

I nærheten av anlegget i Sørkedalen er det flere fine vann som er lett tilgjengelig og som kan gi et fint fiske på isen:

Bogstadvannet ligger rett ved, her kan du få abbor, gjedde, ørret, mort, suter, sørv og flere andre arter. Vannet kan dog ha litt usikker is av og til på visse steder. Sjekk isen nøye!

Østernvann ligger rett vest for Bogstadvannet, flott fiskevann med en relativt kort tur til fots eller på ski. Vannet huser ørret, abbor, gjedde og mort.

Øvresetertjern ligger rett ved en parkeringsplass på Tryvannshøgda. Selv om vannet ligger nær vei, gir det fortsatt en flott naturopplevelse. Her kan du fange ørret, abbor og karuss. OFA supplerer vannet med ørret fra anlegget i Sørkedalen ved behov.

Fiskeopplevelser sammen

Utlån av isfiskeutstyr er en del av vårt prosjekt som har til formål å få flere barn og unge til å drive med høstningsbasert fiske og friluftsliv. Sparebankstiftelsen støtter dette prosjekt i 2024 i tillegg til Sølvkroken, som har utviklet fiskeutstyr gjennom 90 år. Takk for at vi sammen kan inspirere flere til å bruke marka og gi folk fiskeopplevelser sammen.

Del denne saken