Tidlig krøkes

Den må tidlig krøkes som god krok skal bli, sies det, og det er ikke mindre sant om en skal bli dreven på å kroke fisk!

25. mars 2020

Nå om dagen er det sikkert mange småbarnsfamilier som lurer på hva en kan gjøre for å aktivisere barna. Heldigvis er fisking ofte en slager blant småfolket.

Troy og Vårin var med faren og OFA-lagmedlem Espen Dihle Nyhus på Manntjern sist søndag. Under et strålende vær og på trygg og sikker is ble det fisk, og sikkert gode minner om forventning og nysgjerrighet om fisken vil bite, og stolthet når fisken endelig ligger trygt på isen.

For slike minner tenner et engasjement som varer livet ut, det kan undertegnede skrive under på. Men det er ikke alltid fisken biter, så her kommer et lite tips: Erfarne Markafiskere går gjerne langt og bruker mye tid for å fange praktørreten, men for småfolket vil en liten abbor eller mort være utrolig gøy å få på kroken. Kjenner du til et abborvann du pleier å sky unna kan dette være mer en nok for barna.

Hvis ikke du vet om et slikt vann, vit at OFA forvalter bynære vann litt annerledes enn de lengre på skogen. Her er formålet tilgjengelighet og god sjanse for å få fisk uansett alder, så man trenger ikke dra langt med ungene for å sikre dem en minnerik tur!

Del denne saken