Tid for isfiske

Isen har begynt å legge seg godt i Nordmarka nå, på de små og mellomstore vannene er det flotte forhold. De store vannene kan fortsatt være lumske med tanke på isforholdene. (oppdatert 27.11.2023)

27. november 2023

«Flotte forhold i Nordmarka nord nå. Isen på små og mellomstore vann er 15-20cm og med bare 5cm snø. Fint vinterføre på de åpne veiene, så sykkel med vinterdekk fungerer fint. Fisken har langt i fra gått i vinterdvale, for lyset slipper fortsatt greit gjennom snø og is. Men sov ikke for lenge på mårran, for fisken biter klart best fra det lysner og fram til kl.12. Vi valgte oss Mantjern som ligger opp fra Stryken, og her svikter abboren aldri. Størrelsen på fisken har også blitt bedre her de to siste årene og har nå et snitt på 120g. Fortsatt usikker is på de store vannene som Sandungen-Katnosa-Gjerdingen og Store Daltyven, så skal man prøve seg på røyevarpene her må det utvises stor forsiktighet. Det meldes om 10-12cm is på Smallvann»

 

Isfiskeentusiaster og skøyteløpere vet å kjenne sin besøkelsestid når den første isen begynner å legge seg. Kikkfiske etter røya på den første stålisen kan gi en spennende fiskeopplevelse, det kan fint kombineres med en skøytetur også. De første rapportene fra marka har begynt å komme inn, det meldes om godt fiske innover i marka. Ta dere tur ut og prøv lykken. Husk å sjekke isen nøye før dere eventuelt begir dere ut på den. Bruk sikkerhetsutstyr som ispigger, redningsline og flytedress. Sjekk på varsom.no før turen og hør med lokale kjentfolk.

Fiskekortet finner dere på Inatur

 

 

Del denne saken