Studenter på tur

Emil André Østebø og andre studenter fra første og andreklasse ved Bachelor i Friluftsliv på Norges Idrettshøgskole hadde to fantastiske netter på Nedre Øyvann i uke 8.

4. mars 2022

Her gjennomførte andreklassingene opplegg med førsteklassingene, hvor de fikk dele sin erfaring gjennom forskjellige poster, med fokus på ferdigheter innenfor friluftslivet. Førsteklassingene fikk prøve seg på blant annet vedsanking og mat på bålet, kart og kompass, pilking og badstu i friluft, etterfulgt av isbading.

Stor takk til OFA som lot studentene få løyve til å ta opp fisk under opplegget. Det kan meldes om mye fiskeglede for en del førstegangspilkere, samt for de mer erfarne. Alt i alt fikk gruppen 35 Abbor og 1 Ørret i løpet av én dag. Mye småfisk, men innimellom noen over 200 gram!

Bachelor i friluftsliv er en utdanning som kombinerer personlig interesse for friluftsliv med friluftsliv som fag, og som kilde til helse og livskvalitet for alle aldersgrupper uavhengig av ambisjonsnivå. Med fagkompetanse innen friluftsliv bidrar studentene til å skape natur- og mestringsglede hos andre mennesker. Studentene reiser i løpet av bacheloren på en rekke turer i regi av skolen. Her får de oppleve mange forskjellige sider av hva det den norske naturen kan tilby, enten om det er dagsturer i nærnaturen, eller ukesturer på fjell og vidde.

«Bachelor i friluftsliv tillater meg å kombinere gleden og interessen for fiske, samtidig som jeg tar en utdanning!»

– Emil André Østebø2. Klasse Bachelor i FriluftslivNorges idrettshøgskole.

Del denne saken