Sognsvann og Svartkulp er isfrie

Isen fortsetter å forsvinne i Nordmarka, om enn i et bedagelig tempo, men frykt ikke det er muligheter der ute. Sognsvann og Svartkulp er isfrie.

29. april 2021

Sognsvann er et fint og populært vann tilrettelagt for alle, her finner du også godkjente bålplasser som kan benyttes året rundt (dersom ikke det har blitt nedlagt totalforbud mot åpen ild vel og merke). Vannet huser Ørret, Abbor, Gjedde, Karuss, Stingsild og Mort. Det er mye folk, så kanskje ikke vannet for deg som foretrekker fred og ro..

Sognsvann

 

Like i nærheten av Sognsvann finner du Svartkulp, et vann med litt «mystikk» rundt seg da det som oftest benyttes av naturister og sære fluefiskere. Det er dog et flott fiskevann, spesielt for de av oss som driver med fluefiske (det er selvsagt gode muligheter for de med andre redskaper også). Her finner du Ørret, Abbor og Karuss

Svartkulp

 

Akkurat nå er det fjærmygg som gjelder, men det finnes også en og annen vulgata her (lenger ut i sesongen). Det er gode muligheter for stor fisk i vannet, det blir tatt ørret på «over kilo’en» her hvert år.

Fjærmygg
Mauren har også våknet

 

 

 

Del denne saken

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email