Sesongavslutning Akerselva

Sesongen for Akerselva er over for i år, og fisken skal nå få ro helt til elva åpner igjen den 1. juli neste år. Dette året har klart vært det beste året for fiskerne langs elvas bredder i nyere tid, og vi håper alle har hatt en flott sesong!

5. oktober 2020

Året som har vært i elva har nok slått forventningene til mange! Med 88 laks og 49 sjøørret innmeldt til Inatur i skrivende stund er dette den beste sesongen så langt Scanatura.no’s data rekker. Også den største laksen i nyere tid ble tatt i år, en 7,5kg rugge som Roger Eggen klarte å lure på kroken.

Fremover nå blir det gytetid i elva, og spesielt øvre sone av elva fra Øvre til Nedre Foss. Derfor ber vi alle om å hjelpe til med å verne om elva. Vi kommer til å være på plass med oppsyn, men ikke nøl med å ta kontakt om noen bryter fredningstiden. Henvendelser via SMS kan rettes til Dag Øivind, tlf 95735464.

Vi vil også fraråde om vassing i elva fremover. Dette forstyrrer og stresser fisken unødig.

Husk at det er rapporteringskrav for alle som har kjøpt laksekort. Fristen for rapportering er 15/10. Det er viktig for kultiveringen av elva at vi får alle data på fangstene. De som ikke rapporterer fangsten får ikke muligheten til å fiske året etter.

Del denne saken