Pinseutflukt til Nordmarka Nord

Pinsen er for svært mange starten på marka sesongen her oppe hos oss i Nordmarka Nord. Isen ligger mye lengre enn andre steder og snøen på mange av veiene er fortsatt ikke helt smeltet bort. Det kan gjøre turen opp fra Stryken og langt inn i marka til en tøff reise.

31. mai 2023

Fra Svartskog til Katnosa

At det kunne by på utfordringer å sykle helt fra Stryken og opp til Katnosa på denne tiden fikk denne flotte familien på 3 fra Svartskog erfare. Det var flere strekninger på veien opp hvor de måtte av sykkelen og trille gjennom ganske masse snø.

Mamma, pappa og Fridtjof hadde reist helt fra Svartskog for å tilbringe pinsen i telt langt inni marka. Valget falt på Katnosa. Pappa hadde vært her oppe en gang tidligere, for mange mange år siden. Nå ville de vise sønnen område og hvor fint det er her oppe rundt dette store vannet. De hadde slått opp teltet ved den fine plassen nesten helt nede ved vannet. Ikke langt fra Katnosa gård.

Jeg traff de akkurat da de skulle ha lunsj. Bacon og brødskiver er «bankers» når man er på tur i marka. Ingen unntak denne gangen heller.

Fridtjof, som sønnen heter, er en ivrig fisker og hadde allerede fått 3 fine abbor på mark. En til hver. Disse viste han stolt fram, ferdig rensket og klar for panna. Lunsjen ble avsluttet med perfekt stekt abbor. Bedre blir det ikke spør du meg.

Det tok ikke lang tid etter at lunsjen var over før Fridtjof igjen tok tak i stanga og skulle sikre middagen for alle 3.

Om det ble abbor, ørret eller noe annet godt til middag på familien er usikkert, men at de, tross litt surt pinsevær, hadde hatt en flott tur i Nordmarka Nord er jeg helt sikker på.

Håper turen ned til stryken og hjem gikk fint og ønsker dere og alle andre som bruker Nordmarka Nord en flott tur og fiskesesong.

 

Mvh

Per Morten Dihle

Områdeansvarlig Nordmarka Nord

Del denne saken