Per Frogners minne

Mandag 03.10.22 gikk hedersmannen og OFAs svært gode venn Per Frogner bort 89 år gammel.

27. oktober 2022

Per var virkelig en «Grand old man» i OFA. Han har lagt ned utallige dugnadstimer for å gjøre fisket i marka best mulig. Per var medlem av Oslo Sportsfiskere og ble med på OFA-lag 79 Vesle Sandungen i 1979. Laget hadde en hytte på Bystøa i sørenden av Vesle Sandungen hvor de oppholdt seg mye. På 90-tallet ble det nye laginndelinger i OFA, og da ble noen av småvannene til lag 79 overført til Område 2 Krokskogen. Per kom på lag 203 med ansvar for bl.a. Fagervatnet, Hundtjerna, Bleiksjøen, Abbortjern og Løkputtene. Han var også settefiskanleggets elektriker, og han sørget for strømforsyning til både komponenter og bygninger.

Senest 04. september i år var han som vanlig på anlegget i Sørkedalen for å hente flere poser med settefisk til lagsområdet på Krokskogen. Den dagen ble dette bildet tatt, og det skulle vise seg å bli det siste. Selvsagt skulle han ta seg av utsettingen, og visst skulle det fiskes etterpå! Han måtte bare grave litt mark utenfor anlegget først. Per var bokstavelig og plukket opp syv mark fra det første spadetaket. Det var nok. Den ene marken var faktisk litt for stor, så den slapp han tilbake i haugen. Deretter dro han innover.

Vi husker hvordan han viste vennene sine fra Spaniaturene rundt på anlegget i Sørkedalen. Han forklarte i detalj hvordan rognen ble hentet fra marka og deretter klekket ut til settefisk som skulle sørge for et godt fiske i marka. Han hadde full oversikt over strømledninger, nødstrømsaggregat og sikringsskap. Vi husker de lange kaffepratene på anlegget med ferske wienerbrød, vafler og godt humør. Per lurte alltid på hvordan det stod til med oss nede på anlegget og med fisken. Han hadde ofte en smart kommentar og et blunk på lur. Per var svært opptatt av å fiske, men det var vel egentlig ikke mest fisk han var ute etter. På fluestanga satt alltid «busteflua». Det gikk bare i den ene flua både i marka og på fjellet. Ellers gikk det i mark og dupp. Favorittvannet var Abbortjern på Krokskogen. Der ble det fisket utallige ganger i forbindelse med fiskeutsetting eller vannprøvetaking. Og det ble inntatt signaturretten kalde fiskeboller fra boks med ketchup.

Den 04. september hadde han vært rundt og sluppet ut fiskeposene. Så hadde han sittet «kjempelenge» på favorittplassen og observert den røde duppen mellom bølgeskvulpene på Abbortjern. Det var ikke noe bitt den dagen, altså. Selve fisket varte i 30 minutter. Han hadde hatt med mer enn nok mark. Så var det rett tilbake igjen til anlegget for å drikke mer kaffe, fundere videre, fortelle om fisket rundt hytta på fjellet, turene til Spania og le av gamle historier og nye hendelser.

OFA takker for en ekstraordinær innsats og lyser fred over Per Frogner sitt minne.

 

Dag Øivind Ingierd, Anleggsbestyrer

Del denne saken