Påsketips

Fridagene i påsken er en fin anledning til å utnytte de mange fine mulighetene i marka, og fisken har virkelig våknet fra vinterdvalen. Her er noen tips fra Freddy i område 3 i Nordmarka

22. mars 2024

Isen kan nå begynne å bli dårligere langs land på lavereliggende vann, men i høyden er det fortsatt full vinter og isen ligger tykk. Jeg kan anbefale småvannene opp fra Stryken og to vann som jeg alltid må besøke på denne tiden av året er Lille Daltyven og Manntjern.

Dagene har nå blitt lenger enn nettene og sola varmer godt når den er fremme. Det er Fortsatt mye snø i terrenget og den kan fort bli råtten hvis kuldegradene uteblir om natta. På vannene derimot er det fine forhold med fast snødekke som er 5-10cm tykt. Abboren biter best fra det lysner om morgenen og frem til rundt kl.12. Ørreten får jeg gjerne på ettermiddagen og frem til det mørkner. Ørretene på bildet er 500 og 700gram tatt på Manntjern og abboren fikk jeg mest av på Lille Daltyven. Sett av noen dager i påsken til fiske og utnytt de flotte resursene vi har i marka. God påske og god tur, og husk fiskekort.

Mvh

Freddy fra OFA Område 3

 

 

 

Del denne saken