Påsken i Oslomarka

Det ble en virkelig annerledes påske i år for mange i byen. I stedet for å valfarte til hytta har folk tydeligvis valfartet inn i Marka, med telt eller hengekøye og stang eller pilk. Isen har sluppet i flere vann, og det fine påskeværet de fleste dagene har satt prikken over i’en.

14. april 2020

For stangfiskesesongen er igang, og iløpet av påsken har det tikket inn rapporter om at isen enten er helt borte, eller at den har trukket seg helt tilbake til gjemmestedene sine i skyggefulle bukter og viker. Østmarka er nesten helt fri, og Nordmarka slipper også opp.

Bjørnsjøen 6/4

Milos Malic tok sykkelen oppover i Nordmarka mandag den 6. og rapporterte inn til oss om at isen var gått på Sognsvann, Skjærsjøen og Svartkulp. På det tidspunktet var det fortsatt is på Store Åklungen, Store Sandungen, Hakkloa, Fyllingene og Bjørnsjøen, men på flere av disse vannene var isen tydelig i ferd med å slippe allerede da. Nå over påsken ligger nok flere vann klare for årets første stangkast!

I Østmarka har isgangen gått enda lengre, med isfrie vann over store deler av området. Det har allerede blitt noen flotte fisketurer. OFA-båten på Børtervanna som nå er tilgjengelig for utlån har sett action allerede; Brage Kongsnes tok denne flotte ørreten på 2kg etter noen timer på vannet!

Vi fikk også inn første fangstrapport fra Drettvannet i Losbymarka, fra vår egen Silje i OFA. Dette er veldig spennende å se, da Drettvannet sammen med Halsjøen har nå blitt frigjort til allmenn bruk etter å ha vært sonert for drikkevann i mange år. Begge har bestander av ørret, abbor og mort, og Drettvannet skal også ha lake. Disse er nå isfrie og nås lett fra Lørenskog. Vi håper på mange bra fiskehistorier derfra!

Del denne saken