Økt medieoppmerksomhet rundt OFAs arbeid!

I den siste tiden har dere kanskje sett kjente og ukjente fjes fra OFA i mediene, og mer skal det bli! Vi merker økt oppmerksomhet rundt både arbeidet OFA gjør i Marka og fisking generelt.

8. september 2020

Åpner dere sist fredags A-Magasin på side 54 vil dere finne et tosiders bilde av vår Wenche Christenssen idet hun gjør et kast i solnedgang. Både hun og Marthe Fosser, begge fra Fiskejenter i Marka-prosjektet, tok nemlig turen ut i Bærumsmarka med en fotojournalist for litt siden. Målet var å lage en artikkel om fisking i Oslomarka! Her får man både portrettert fisketuren deres, et lite innblikk i hvordan OFA gjør det om dagen samt tips og råd.

Det er ikke første eller siste gang noen av våre frivillige har vært i media den siste tiden, for fisking og friluftsliv har virkelig vært i vinden dette spesielle året. Under årets påske for eksempel kunne man se biler parkert nesten helt inn på skogsveien, med lange køer opp til innfartsparkeringene. Sport og friluftsbutikkene setter nye rekorder, og OFA selv har passert 10000 solgte fiskekort lenge før året er omme.

Dette ser ut til å ha skapt gjetord, og OFA har man kunnet se og lese om i både avis og på TV den siste tiden:

Krepsing kan for mange fremstå som litt mytisk og ukjent, men også her har vi merket økt interesse. Olav Løvli stilte opp på et innslag hos TV2 Nyhetsmorgen sist helg, hvor han tok med TV2-crewet på krepsing i Nord-Elvåga. Dette innslaget finner dere på TV2 Sumo, den 29. august noe etter kl 08:00. Etter hva vi har hørt ble fangsten god!

Å klare å få fisk som nybegynner kan være vanskelig, spesielt i ferskvann. Tips og råd er ofte tiltrengt, og til dette formålet møtte Harald Oterholt, Rune Maynard Hansen og Silje Marie Gran-Olsen opp i en artikkel hos Aftenposten den 26. august hvor de delte noen av deres beste fiskeråd og -hemmeligheter til avisens lesere!

Sistnevnte dukker opp på skjermen via NRK om noen uker også, for Silje er med selveste Lars Monsen ut i OFA-land i en episode av Monsen på Villspor! Sammen med Bård Tufte Johansen, som selv er en kjent fluefisker, skal de både samarbeide og konkurrere mot målet. Etter hva vi har hørt om episoden så gleder vi oss til dette!

Snart dukker også Erik Andersen og Anders G. Rugsveen opp på en av NRKs Extra-sendinger, om OFAs frivillighetsarbeid i Akerselva. Her følges de på oppsyn langs elva. Det kan være litt overraskende at OFA dukker opp på en Lotto-sending, men grasrotandelen overskuddet til Norsk Tipping går til er en solid støtte til frivilligheten i landet.

Det er virkelig kult å få se denne økte oppmerksomheten rundt OFA og alt hva Marka har å by på. Våre frivillige gjør en knall jobb her, så dette er velfortjent blest og det vil definitivt hjelpe fiskebasillen i å bite flere!

Artikkelen med Wenche og Marthe finner dere her.

Aftenpostens fisketipsartikkel er å finne ved å følge denne linken.

Del denne saken