Nordmarka

Mange har spurt om vannene i Nordmarka, spesielt området rundt Katnosa. Jeg har vært ute i forbindelse med vannprøver og tok en sjekk av forholdene samtidig

20. mai 2021

De fleste av vannene innover i Nordmarka ser ut til å være stort sett isfrie, i hvert fall de opptil 400m. Jeg dro innover fra Sørkedalen og oppover mot Katnosa, vi skal ta vannprøver i disse tider og trenger farbare stier og åpne vann. Et Bilde sier mer enn tusen ord (dog er et reklamefirma kanskje ikke det beste å sitere..), så jeg lar dere selv få prøve å bedømme forholdene.

 

Fyllingen vestre

Fyllingene har varierende fiske med ørret opptil 500g. Det er mort i vannet og de ørretene som går over til fiskediet blir store. Det tas ørret på over 2kg her hvert år.

Bjørnsjøen, innoset fra Hakloaelva

Bjørnsjøen har mange fine teltplasser og mye folk som suser forbi. Flott vann for familieturer, sjekk ut øyene og kutangen, det er muligheter for kanoleie på Bjørnholt og Kikutstua.

Hakloa

Stort og brådypt vann. Vanlig størrelse på ørret er opptil 300g, men det finnes også noen fiskespisende ørret her på over 5kg. Fine muligheter under klekkinger, spesielt i vikene.

«Vakevika» rett ved veien opp til Sandungen

 

Sandungene

Sandungene huser mye ørret opp til 300g. Mye sik, ørret som blir fiskespisere kan bli store. Vi fanger ørret på 4-5kg her hvert eneste år under stamfiske.

Katnoselva

På vei oppover blir man minnet på at det er en litt sen vår i Nordmarka

Fortsatt skiføre på veien til Fagerlisetra og Spålen

 

Råtten is på Katnosa

Litt is, men det burde ikke vare lenge før det er åpent vann, kanskje til helgen alt. Det er fint føre ellers i marka, men man kan nok fortsatt møte på litt snø og is på noen vann (spesielt de litt mindre som ligger i skyggen)

Del denne saken

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email