Bilde fra Kjetil Langård fra Team Østmarka

Med båt og kano i Oslomarka

I Oslomarka er det tillatt å fiske fra båt, kano eller flytering i en rekke vann, og det er ofte på den måten du kan komme i kontakt med de aller største fiskene i skogene rundt Oslo. Vi har flere lett tilgjengelige båter til utlån for alle med gyldig sesongkort. 

8. juni 2024

Både OFA og noen lokalforeninger i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) har båter i Oslomarka du kan låne. Båtene fra OFA er til utlån for alle med sesongkort, mens båtene fra lokalforeningene er tilgjengelige for medlemmer av NJFF. Lån båter i Oslo marka gratis her. Her kan du lese mer om NJFF’s prosjekt Mine Båter.

Fløyta: En del av Losbyvassdraget. Fløyta, Geitsjøen og Røyrivannet er store sammenhengende innsjøer med mange fine telplasser på odder og nes. Vannene egner seg godt til dorging fra kano og båt. Stor abbor. Den største på 2,4 kg(!) ble tatt i 2009. Det fins også et fåtall fiskespespisende ørret her. Prøv å dorge med wobblere. Mye kilosgjedde, men større «madammer» fins.

Det er en rekke andre vann i Oslomarka hvor båtfiske er tillatt, men her må du ha egen båt eller kano. I båtvann er det tillatt å fiske med to stenger samtidig. Det er ikke tillatt med motor/el-motor.

Nordmarka: Aklangen, Bjørnsjøen, Bogstadvannet, Fjellsjøen, Fortjern, Fyllingene, Gjerdingen, Hakkloa, Harestuvannet, S. Heggelivann, Helgeren, Katnosa, Kobberhaugtjern, Rottungen, Sandungene, St. Skillingen, Sognsvann, Spålen, Storflåtan, Strykenvatnet, Svarten, Trehørningen, Vesleflåtan, Ørfiske og Øyungen.

Bærumsmarka: Burudvann og Østernvann.

Lillomarka: Aurevann, Steinbruvann og Romstjern.

Østmarka: Børtervann, Drettvannet, Fløyta, Fri-Elvåga, Geitsjøen, Grinderen, Halsjøen, Krokvanna, Lutvann, Mosjøen, Morterudvann, Mønevann, Nøklevann, Rausjøen, Rolandsjøen, Røyrivann, Skålsjøen, Stensrudtjern, Sværsvann/Setertjern, Syverudtjern, Tappenbergvann, Tonevann.

Asker: Dikemarkvanna.

Sammen med Inatur har vi laget en artikkel om båter du kan låne og fiske fra båt i Oslomarka.

Du kan lese mer her. 

 

 

 

Del denne saken