Krepsing 2020

Da var det igjen duket for krepsesesongen i Oslomarka, og vi kan med glede melde at vi åpner opp i alle lokaliteter fra ifjor. I år går vi over til digitalt salg av krepsekortet, mer informasjon finner dere her.

29. juli 2020

Krepsekortet finner du på inatur.no, men for de av dere som ønsker å et fysisk kort i hånden, en prat og en kaffe, eller kanskje har behov for hjelp til kjøp av kort, tar vi gjerne imot dere på anlegget som før!

På Inatur kan man velge vann og dato for døgnkortet. Merk at det er satt døgnkvoter på antall solgte kort for å spre det utover sesongen, og vi tar forbehold om at vi kan stanse salget om det blir hensiktsmessig.

Det selges kort til Dikemarkvannene, Akerselva, Nøklevann, Fri-Elvåga og Rausjømarka. Priser er som før, dvs: 150 for voksen og 50 for barn for Dikemarkvannene, Nøklevann, Fri-Elvåga og Akerselva. I Rausjømarka koster kortet 250 kr stk, og der er det et begrenset antall. Det selges kort frem til det er utsolgt. Kortene blir forsøkt fordelt litt utover sesongen. Sesongen varer ut august.

Heldigvis er det ikke påvist krepsepest i Oslomarka. Ta ansvar for å unngå å spre krepsepest hit. Krepsepest kan spres ved frakt av infisert vann, fremmed åtefisk og vått utstyr eller båter som kommer fra infiserte innsjøer. Det er dessverre påvist krepsepest i nærområdet rundt Oslo (så nært som i Langen, Vågvann og Mjærvann). Bruk derfor kun lokal fisk, kjøtt eller saltvannsfisk som åte, og vær sikker på at utstyret er helt tørt hvis det nylig har blitt brukt andre steder.

Del denne saken