Kort rapport fra Østmarka

  Våren har kommet og snart er det sesongstart i klassen «åpent vann». 

21. april 2021

I dag tok jeg turen fra Grønmo og innover mot Østmarkskapellet.
Her ligger det noen småvann som ofte er isfrie tidlig på våren.

Sølvdobla

10-15 minutters gange fra parkeringen ligger Sølvdobla. Til tider et ganske overbefolket ørretvann, men her er det muligheter for de minste til å få sin første ørret. Her finner du også en rasteplass med benk og bord. Fortsatt litt is i enden av vannet, men gi det noen dager.

Trollvannet

Trollvannet huser nok fortsatt mye småfisk, men kan gi en overraskelse i ny og ne (Har selv fått fisk på rundt 750g her, dog for en stund siden..)  Arbeidslaget forsøker å tynne ut bestanden både her og i Sølvdobla med ruser og garn, et arbeid som tar tid.

Rundvannet

Rundvannet er enda et av de «rene» ørretvannene som ligger rundt Østmarkskapellet (Mot slutten av 70-tallet ble småvannene rundt kapellet rotenonbehandlet i et forsøk på å øke størrelsen på ørreten ) Et av vannene som blir tidligst isfritt i Østmarka, kan gi morsomt fiske tidlig i sesongen. Fine teltplasser, men det blir ofte litt mye folk og leven nærmere sommeren.

Smalvannet

Smalvannet er også tidlig isfritt, nå ligger det kun litt is igjen i den ene enden, greit ørretvann med litt baksleng til flua her og der.

Det er ikke lenge igjen før det er helt isfritt innover i Østmarka. Gi det en uke eller to så er det fullt kjør, men det er muligheter nå også som dere ser på vannene over.

Del denne saken

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email