Kort rapport fra Østmarka

  Våren har kommet og snart er det sesongstart i klassen «åpent vann». 

21. april 2021

I dag tok jeg turen fra Grønmo og innover mot Østmarkskapellet.
Her ligger det noen småvann som ofte er isfrie tidlig på våren.

Sølvdobla

10-15 minutters gange fra parkeringen ligger Sølvdobla. Til tider et ganske overbefolket ørretvann, men her er det muligheter for de minste til å få sin første ørret. Her finner du også en rasteplass med benk og bord. Fortsatt litt is i enden av vannet, men gi det noen dager.

Trollvannet

Trollvannet huser nok fortsatt mye småfisk, men kan gi en overraskelse i ny og ne (Har selv fått fisk på rundt 750g her, dog for en stund siden..)  Arbeidslaget forsøker å tynne ut bestanden både her og i Sølvdobla med ruser og garn, et arbeid som tar tid.

Rundvannet

Rundvannet er enda et av de «rene» ørretvannene som ligger rundt Østmarkskapellet (Mot slutten av 70-tallet ble småvannene rundt kapellet rotenonbehandlet i et forsøk på å øke størrelsen på ørreten ) Et av vannene som blir tidligst isfritt i Østmarka, kan gi morsomt fiske tidlig i sesongen. Fine teltplasser, men det blir ofte litt mye folk og leven nærmere sommeren.

Smalvannet

Smalvannet er også tidlig isfritt, nå ligger det kun litt is igjen i den ene enden, greit ørretvann med litt baksleng til flua her og der.

Det er ikke lenge igjen før det er helt isfritt innover i Østmarka. Gi det en uke eller to så er det fullt kjør, men det er muligheter nå også som dere ser på vannene over.

Del denne saken