Isfiske – Rapport om Markaforhold

En kan ikke si noe annet at vinteren i år har vært laber i Oslo, med vårvibber og gryende bladknopper i januar av alle måneder. Allikevel tar noen sjansen og trekker opp i Marka med stikka og isboret.

10. februar 2020

For selv om man kan lett tro kong Vinter ønsker å spenne bein på byens isfiskere i år, kan det litt oppe i høyden være gode forhold for de som er villige å ta turen. I løpet av vinteren har det faktisk tikket inn rapporter fra suksessfulle turer på isen, hvor fisken har bitt fra seg!

Henrik Sæhle, OFAs områdeansvarlige for Nordmarka midt/syd, hadde en flott opplevelse på Østre Fyllingen nå på lørdag. Forholdene var gode med 30-40 cm is, lite snø og ikke tegn til overvann. Med mormyshka, maggot og stikke ble det flere abbor, og en flott ørret på 6 hg!

Flotte forhold på Østre Fyllingen.

Og ørreten satt!

Helgen før hadde områdeansvarlige Marius Stenseth og noen av lagkameratene trasket opp i Lillomarka, og også der skuffet ikke forholdene. Strålende vær, trygg og ren is, og godt kameratskap sikret en god tur og noen flotte bilder trass fiskens fravær.

Godvær i ryggen.

Og turkos rundt bålet.

Samme helg hadde August Jensen vært på Fjellsjøen, med godt skiføre inn fra Svartbekken. Der holdt isen 60 cm, og i tåka ble det fiskedrama. Etter at en godfisk glapp og tok med mormyshkaen hele to ganger satt den til slutt. Etter 5 minutter med kamp dro August en vakker ørret på over 1kg, god og fin i kjøttet.

En velfortjent kubbe av en ørret.

En kan altså lett bli lurt om man dømmer forholdene etter hvordan de er i Oslo by. Gode isfiskeopplevelser venter på de som er villige til å ta turen lengre inn i Marka og opp i høyden. Og hvis du tar deg en tur, send gjerne inn en rapport til oss da vel! Skitt fiske!

Del denne saken

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email