Isfiske – Rapport om Markaforhold

En kan ikke si noe annet at vinteren i år har vært laber i Oslo, med vårvibber og gryende bladknopper i januar av alle måneder. Allikevel tar noen sjansen og trekker opp i Marka med stikka og isboret.

10. februar 2020

For selv om man kan lett tro kong Vinter ønsker å spenne bein på byens isfiskere i år, kan det litt oppe i høyden være gode forhold for de som er villige å ta turen. I løpet av vinteren har det faktisk tikket inn rapporter fra suksessfulle turer på isen, hvor fisken har bitt fra seg!

Henrik Sæhle, OFAs områdeansvarlige for Nordmarka midt/syd, hadde en flott opplevelse på Østre Fyllingen nå på lørdag. Forholdene var gode med 30-40 cm is, lite snø og ikke tegn til overvann. Med mormyshka, maggot og stikke ble det flere abbor, og en flott ørret på 6 hg!

Flotte forhold på Østre Fyllingen.

Og ørreten satt!

Helgen før hadde områdeansvarlige Marius Stenseth og noen av lagkameratene trasket opp i Lillomarka, og også der skuffet ikke forholdene. Strålende vær, trygg og ren is, og godt kameratskap sikret en god tur og noen flotte bilder trass fiskens fravær.

Godvær i ryggen.

Og turkos rundt bålet.

Samme helg hadde August Jensen vært på Fjellsjøen, med godt skiføre inn fra Svartbekken. Der holdt isen 60 cm, og i tåka ble det fiskedrama. Etter at en godfisk glapp og tok med mormyshkaen hele to ganger satt den til slutt. Etter 5 minutter med kamp dro August en vakker ørret på over 1kg, god og fin i kjøttet.

En velfortjent kubbe av en ørret.

En kan altså lett bli lurt om man dømmer forholdene etter hvordan de er i Oslo by. Gode isfiskeopplevelser venter på de som er villige til å ta turen lengre inn i Marka og opp i høyden. Og hvis du tar deg en tur, send gjerne inn en rapport til oss da vel! Skitt fiske!

Del denne saken