Is-status i Marka – Påskeforhold

I år blir det nok en annerledes påske for de fleste, og mange lurer på om is-status i Marka. Vi kan melde om at det blir noe for alle fremover nå, om du er isfisker eller ei!

2. april 2020

Våren er i anmarsj og isen må sakte men sikkert takke for seg. Isfiskere trekker ut for å få brukt siste rest av sesongen, og fler og fler føler at det er på tide å strekke litt på kastearmen. Akkurat nå har marka muligheter for alle, litt avhengig av hvor man drar.

Svartoren 31/3, Svein Gabrielsen

Som vanlig er det Østmarka som går først. I bynære vann som Nøklevann, Lutvann og tjernene rundt kan vi melde om isgang. Også lengre sør slipper isen opp, for eksempel melder Svein Gabrielsen om at det slipper i lange Svartoren både nederst og øverst. Ellers har vi hørt rykter om det slipper generelt i Rausjømarka, som Mosjøen, Rausjøen og Børtervanna. I Nordmarka begynner ting og skje også, med åpne områder på Sognsvann, Lille Åklungen og Svartkulp.

Katnosa 1/4, Mads Rudolfsen

Men fortvil ikke om du ønsker en siste pilketur til påsken, lengre opp i lia er det fortsatt tykk is flere steder. Mads Rudolfsen var på Katnosa 1. april og melder om 50cm is på det tykkeste! Fiskehell ble det også. Ellers opp i Nordmarka virker det som om isen vil holde seg solid for flotte påsketurer, feks Elvann, Trehørningen, Helgeren og Søndre Heggelivann. Dog aldri glem isvettreglene når du skal utpå!

Sognsvann 29/3, Milos Malic

Påsken er rett rundt hjørnet, og det blir nok en litt annerledes påske enn det man er vandt til. Takket være tidene vi er i vil nok mange ørretvann på fjellet stå uberørt, men heldigvis er det altså gode muligheter for alle fiskere i Oslomarka, om det er stanga eller pilkestolen de slenger over ryggen.

Fremhevet bilde: Lutvann, Rune Kongshaug 29/3

Del denne saken