I marka uten telt og primus

Aase og Inger Marie fra Fiskejente-gruppa overnattet sist helg ute i skogen på studietur for å lære om sikkerhet på is, uten primus og telt!

4. desember 2019

Det ble en utfordring å finne tørr ved og holde varmen med temperaturer ned mot 10 minus. Når man er avhengig av bål for varme og mat må man arbeide kontinuerlig med å samle inn nok brennbart materiale, noe det ikke er mye av etter flere uker med regn. Vi tok med litt tørr ved hjemmefra for å få i gang bålet, og fant ut at med furuved fra skogen brenner bålet godt.

For å bygge gapahuk trenger man presenning, tau, sag og øks, og med masse granbar i bunnen blir dette en god og myk soveplass. Det anbefales å ta med en lyslenke for kosens skyld!

Vi går på et deltidsstudium i friluftsliv i regi av Norges Idrettshøgskole, og helgens tur var en studiesamling med fokus på blant annet samarbeidslæring og sikkerhet knyttet til ferdsel på is.

På søndag øvde vi på isredning. Det vil si at vi rett og slett gikk gjennom isen for å kjenne på sjokket det kalde vannet medfører og vi prøvde å komme oss opp av vannet med og uten ispigger. Uten ispigger er det veldig vanskelig å komme seg opp, spesielt på glatt stålis. Ispigger er sikkerhetsutstyr som alle som ferdes på isen bør ha med seg! 

På Svartkulp lå det 3 cm tykk stålis som vi ikke klarte å komme gjennom til tross for at fire personer hoppet opp og ned.

Det er verdt det med litt ekstra vekt når du kan spise S’mores (kjeks, sjokolade og marshmallows-sandwich) rundt bålet.

Del denne saken