Godt Nyttår!

Ett nytt år har kommet, og med det nye fiskemuligheter! Året som var ble til et skikkelig fiskeår, med både erfarne og nybegynnere langs markas mange vannkanter, og vi i OFA håper folk har blitt bitt av basillen.

13. januar 2021

Først ut dette fiskeåret er selvfølgelig isfiskerne. Vintersesongen er i full sving nå og værgudene ser ikke ut til å være gniene med snøen og kulda. Allerede har vi fått inn rapporter om noen skikkelige fangster på isen i Nordmarka, og snart vil nok resten av Oslomarka følge etter.

Som man kunne se på vår facebookside tidligere denne uka fikk vi tilsendt denne flotte røyefangsten på Nordvannet fra en fornøyd fisker, med den største på 500g. Samtlige stammet tydeligvis fra røyeutsett OFA gjorde for noen år siden, det er flott å se at de vokser bra! Isen på Nordvannet var ifølge røyefiskeren på 25cm.

Vi ble også tilsendt en skikkelig ørretfangst fra Ali Hamadi, som hadde vært langt inn i Nordmarka sist helg. Med pilkestikka hadde han klart å hale en 1,6kg ørret opp fra isen, en ny personlig rekord! Han melder om istykkelse over 15cm de fleste stedene der oppe.

Også i Østmarka begynner det å skje det ting nå. Vår egen Ole Johan Haakensveen var ute ved Losby sist søndag, og fikk dratt opp 19 abbor med pilkestikka. Han melder om fortsatt ufarbare forhold på de store Østmarksvannene, med delvis åpent vann på for eksempel Fri-Elvåga. På mindre vann og tjern i Losby-vassdraget derimot melder han om opp til 20cm is, men dette er i to lag med slaps imellom.

Som alltid husk å utvise forsiktighet om du skal ut på isen og ta med nødvendig sikkerhetsutstyr!

I skrivende stund sender vi ut fiskekortutsendelsen, med info for året og mulighet til å kjøpe fiskekortet via giro, til 11500 mottakere. Så de som venter på denne årlige utsendelsen vil snart finne kortet i posten. Vi setter pris på om dere benytter våre digitale betalingsløsninger da fiskekortutsendelsen gradvis fases ut.

Vi benytter også muligheten til å annonsere at den nye versjonen av Fiskekartboka med oppdaterte bestandsanslag kommer dette året! Vi vil komme tilbake med mer info om dette mot påsken.

Vi ønsker alle markafiskere et godt nyttår, og en knakende god fiskesesong!

Del denne saken