Forfoten

Jeg har fått noen spørsmål om Forfoten i Østmarka i det siste. De vanlige mistenkte har ikke gitt lyd fra seg, så jeg tok en tur ut til Bystermåsan for å sjekke føret.

30. april 2021

Først ute er Svartoren, her ligger fortsatt litt is, ihvertfall i den enden jeg var i.

Svartoren

 

Bysetertjern, rett ved parkeringsplassen huser både Abbor og Ørret (Her ser man også ofte Hugorm og Bueorm, så pass litt ekstra godt på eventuelle hunder)

Bystertjern

 

En kjapp stopp ved Ålemarktjern: greie fiskeforhold for Ørret rundt 35cm, sjelden så mye større. Fint vann for dupp og mark for ungene. Det finnes også litt Abbor her.

Ålemarktjern

 

Tok så turen innover til Forfoten. Dette vannet er et klassisk vårfiskevann, som ofte besøkes av fluefiskere. Myrdøgnfluene klekker i starten av mai og til litt ut i juni. Fine maursverminger her også, som regel i slutten av mai. Flott ørret opp mot 600g, det finnes også noen større individer her. Flere fine teltplasser rundt vannet. Prøv også Forfotentjernet rett ved siden av, det er tatt ørret på over 800g der.

Forfoten

 

Forfotentjernet

 

Satt og speidet utover vannene i en times tid, men ingen vak og lite insekter. Mark og sluk er nok rimelig trygt å satse på nå, men det er gode muligheter for fluefiskere også.

 

Stien innover så litt ut som en hinderbane, men Stifinner Hjortefot finner alltid frem..

 

Del denne saken

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email