Fiskekurs for Fiskejenter i Marka, ved Åmotdammen

Det ble en flott dag ved Åmotdammen i Østmarka, for kurs i sluk- og spinnerfiske fra Fiskejenter i Marka! Det blir flere fremover i vår og sommer.

10. mai 2020

Silje i OFAs Fiskejenter i Marka-prosjekt, ledet an i dette som var et første av flere fiskekurs vi kommer til å arrangere i vår og sommer. Litt kort varsel denne gang, men med en «korona-begrensning» på max 20 deltagere ble det raskt fullt likevel! Det ble en fin gjeng med jenter hvor noen var nybegynnere, mens andre hadde fisket en del før.

Silje hadde en gjennomgang av alt fra stenger, sneller, sene, knuter og fisketeknikk før alle fikk prøve å svinge stanga selv! Noen hadde eget utstyr, andre fikk låne av OFA.

Felles gjennomgang først fra Silje. Vi slo oss til ved ved nordenden av Åmotdammen.

 

Underveis ble det tid til litt veiledning og hjelp en-til-en også. OFAs Ole J Haakensveen fra Lørenskog JFF, kjenner området og fiske her fra mange tiår tilbake, og var med for å bistå med tips – sammen med OFAs Administrasjon og representant fra lokale Rælingen JFF. På Åmotdammen har vi et særskilt samarbeidsprosjekt med Rælingen JFF med utsett av større fisk. 300 fisk ble spredd rundt i hele dette lange, fine vannet for noen uker siden. Ellers er det også abbor, gjedde og mort her.

 

Det var en ivrig gjeng, til tross for at fiskelykken uteble lenge. Det var satt opp tid frem til kl. 14, men mange ble hele dagen. Noen vak var det, men fisken var ikke interessert i noen av de flotte slukene eller spinnerne som ble servert. Da ble mark testet ut i stedet – og da Silje selv fant frem stanga, tok hun likegodt en flott ørret på første kast!

Det blir altså flere turer og kurs som dette fremover – følg med her og på vår Facebook for oppdatering!  https://www.facebook.com/oslomarkasfiskeadministrasjon/

 

 

Del denne saken