fbt

Fiskejenter i Marka – kom på oppstartsmøte!

Vi har oppstartsmøte på vårt prosjekt «Fiskejenter i Marka» tirsdag 26. november på anlegget vårt i Sørkedalsveien 617. Mange har meldt seg på, men vi har plass til flere (tror vi….)

20. november 2018

Som de fleste som følger oss i OFA vet, så er det stort sett hannkjønn som fisker i Marka. Med noen få hederlige unntak heldigvis, men de er ikke veldig mange. Prosentvis snakker vi kanskje om 2-3%. Det er det jo egentlig ingen grunn til, og hvorfor det er sånn er heller ikke så opplagt. Mange jenter, og flere og flere, er jo ute i Marka – men nesten ingen fisker. Vi tenker at dette bør vi i OFA forsøke å gjøre noe med! Vi starter derfor et lite prosjekt vi kaller nettopp: «Fiskejenter i Marka».

Vi tok initiativ til dette prosjektet i sommer på Facebook, og nå inviterer vi til et oppstartsmøte på anlegget i Sørkedalsveien 617, tirsdag 26. november kl 18.00. 

Meld deg gjerne på her, eller bare ta turen: https://www.facebook.com/events/569010063904167/

I mellomtiden presenterer vi Susanne Lone, som har blitt ett av de hederlige unntakene! Susanne var på sin første Marka-overnatting i juni i år – på DNT-hytte ved Katnosa, og fikk sin første (innlands-) fisk!

Susanne med sin 1. ørret!

«Dro alene inn til Katnosdammen, første alenetur, rimelig stolt 😉 Det var mange på hytta, hyggelige folk. Var av sted 29-31/5. Fikk en fisk, sånn ‘har fiska hele dagen, jeg tar et par kast til et annet sted’ og fikk en ørret. Møtte en OFA-fisketilsyn på vei hjem, som anbefalte meg et par tjern på veien. Dro innom Sakariastjern, et hyggelig stopp på den 23 km lange turen hjemover. Fikk ikke fisk, men en fin opplevelse. Turen gikk fra stryken til Katnosa og fra Katnosa til Sørkedalen.
…..det var en herlig opplevelse, blir ikke siste gang 😉»

Blir ikke siste gang! Sånn er det gjerne når man tør å utfordre seg selv og gjøre noe nytt!

19 stk har allerede meldt seg på arrangementet på tirsdag, og 93 er «interessert», så god respons – og vi gleder oss til å diskutere med dere hva vi kan gjøre for å få flere jenter ut på fisketur. Vi har blant annet tro på at de som har forsøkt, kan fortelle litt om sine erfaringer. Kanskje kan vi arrangere turer, låne ut utstyr etc. Dette og forhåpentligvis mange andre idéer kan vi diskutere – vel møtt!

Ingvild og Synne med storfangst i Bogstadvannet!

 

Del denne saken