Fiskejenter i Marka er igang!

Tirsdag 26. november hadde vi første møtet i prosjektet Fiskejenter i Marka – og for et positivt og godt møte dette ble! De som trodde det skulle planlegges med første tur i varm vårsol og fint vær tok grundig feil – det blir oppstart med isfiske og overnatting i telt i januar!

27. november 2019

Møtet var ment som en idédugnad for prosjektet: hvordan skal vi få flere jenter til å bli med å fiske i Oslomarka? Erfaringen til de som møtte opp på anlegget i Sørkedalen var forskjellig – fra drevne «artsfiskere» til de som ennå ikke har tatt sin første ferskvannsfisk. Det kommer til å gjøre dette veldig spennende! De som møtte nå stiller alle gjerne som primus motor og bidragsytere, men her er det selvfølgelig fortsatt mulig å melde seg på –  enten for å bidra spesielt i prosjektet, være frivillig i OFA, eller selvsagt om du bare vil være med på turer.

 

Liten tur innom anlegget etter møtet.

Selv om mange av de som møtte i går allerede er flinke fiskere, er det viktig for oss å understreke at dette skal være lavterskel – det er hovedpoenget. Vi vil at flere jenter skal oppdage hvor fantastisk bra det kan være å fiske og være i Oslomarka! De første planene er et nybegynnerkurs i isfiske på Bogstadvannet i januar – sannsynligvis noen timer en lørdag eller søndag, vi kommer tilbake til det. Noen kommer også til å reise på overnattingstur litt senere i januar. Akkurat det er vel ikke lavterskel, men en mulighet for de som vil. Ellers ser vi for oss andre fiskekurs, felles turer og utlån av utstyr blant annet for å komme igang.

Vi kommer til å lage en egen offentlig Fiskejenter i Marka-Facebook-side hvor det kan avtales turer, utveksles erfaring etc – følg med her, eller på OFAs Facebook-side for mer info etterhvert!

Det blir også mulighet for å bli med på OFAs frivillighetsarbeid – bl.a med egne jentelag for noen av vannene i Marka. Det var det full tenning på i møtet! 🙂

Følg med for mer info, hjelp oss med å få fart på dette flotte prosjektet – og ta kontakt om du har lyst til å bidra!

Noen av de som var med på oppstartsmøte – in action:

Marthe er allerede proff, og lærer gjerne bort til andre.

Marianne og Signe i ute blåsten, har også fisket en del.

Silje er definitivt av de drevne – artsfisker!

Kristin fornøyd med flott fangst!

Del denne saken