Fin dag på isen for Fiskejenter i Marka

Det ble en veldig hyggelig og fin dag på isen, for alle som møtte opp på Bogstadvannet i dag!

1. mars 2020

Endelig kunne vi gjennomføre isfiskekurset i regi av OFA og prosjektet «Fiskejenter i Marka»! Etter at den litt ustabile vinteren tvang oss til to utsettelser, fikk vi endelig helt fint pilke-vær. Snøfallet de siste dagene hadde lagt en fin dyne over den speilblanke skøyteisen – litt ekstra dryss kom det i løpet av formiddagen også.

 

Andreas igang med instruksjoner.

Det var godt oppmøte på Bogstad badeplass. Silje og Finn ønsket velkommen – og vi startet med en halvtime med opplæring fra Andreas Frøsland. Andreas har god erfaring som instruktør i NJFF-sammenheng, bl.a. fra NJFF/OFAs «Fiske i Storbyen». De fleste var nybegynnere, så Andreas startet fra bunn og ga veldig nyttige tips for å komme igang.

Deretter trasket vi i rekke utover isen for å finne fisken! Ca 20 cm. is på hele området, så trygg is – men ispigger er obligatorisk utstyr. Mange hadde med seg utstyr, og de som ikke hadde, fikk låne av oss.

Første stoppested, litt midt ute på vannet. Lite respons. Vi trakk litt nærmere land mot Bogstad gård, og noen andre i retning golfbanen på andre siden. Da begynte det å nappe…

Mot Bogstad Gård

Noen storfangst ble det ikke, men noen abborpinner endte oppe på isen, og mange hadde flere napp, uten at man klarte å lure fisken. Snøfallet på blank is, som vi fikk nå, gjør ofte at fisket blir «tregt» noen dager, før fisken vender seg til det, og det blir fart i den igjen.

Olav Løvli – vår Områdeansvarlige i Østmarka

Olav stilte opp som instruktør og med drill-borr, til glede for mange! Og ikke uventet var han også en av de som fikk fisk. Olav har noen timer på isen, og kan de fleste triksene!

Spennende – napp-indikatoren i bevegelse!

 

Så bra kan man ha det! 😉

 

 

Del denne saken