Fantastisk helg i Marka!

Det er en spesiell tid. Det er viktig å følge myndighetenes retningslinjer for å hindre korona-smitte. Det å ferdes ute i Marka, er en av de aktivitetene vi kan gjøre innenfor retningslinjene, dersom det gjøres varsomt. I helgen har noen av våre frivillige, og mange andre, gjort nettopp det – og for en helg det har vært!

22. mars 2020

Mangeårig frivillig i OFA, Rune Maynard Hansen – med selskap av både datter og hund var på Helgeren i dag. Flott sol, og nordavind…. Da er fisket ofte tregt her, og det som teller er turen, mener Rune – fisk er for bonus å regne da. På Helgeren kan man sitte lenge for å få napp, men når det først går på noe  – så kan det til gjengjeld være svært!

Isen på Helgeren er fortsatt 50 cm utpå vannet, men ved land må man passe ekstra godt på nå.

 

 

Dårlig med fisk i dag, men koselig på tur!

 

Vår ferske Områdeansvarlig for prosjektet Fiskejenter i Marka, Silje Marie Gran-Olsen, var også på isen i finværet i dag.

Rapport fra Silje: Var ute og prøvde lykken på Elvann og Langvann i dag. Strålende vær og godt selskap, men dårlig bett. Var flere på isen i dag, men det så ikke ut til at fisken ville ta. Møtte ei hyggelig dame på 72 som kunne fortelle at hun hadde vært frivillig i ofa tidligere, og hun kunne fortelle om gode fiskeplasser og gaupespor og opplevelser i skogen ved langvannet.
Fisket både med røyeblink og mormyscka, og mark og maggot, men fiskelykken uteble.
Vi fikk delt litt banankake og kaffe oss i mellom, og kost oss på isen, men det blir nok en tur til hit før isen går! 😊

Silje i konsentrert fiske 🙂

 

Fortsatt ca 30 cm is både på Elvann og Langvann.

Godt selskap på isen

 

På Søndre Heggelivann var det også noen pilkere i dag. Denne trivelige karen hadde overnattet i telt sammen med en kamerat. Han hadde tatt en ørret og et par abbor i går, men tregt fiske her også i dag. Det ble en hyggelig prat i sola 🙂

 

Noen pilkere, men enda flere skigåere ved Søndre Heggelivann

Søndre Heggelivann

Del denne saken