Arve Lystad – (18.1.1943 – 11.06.2023)

Liten mann med stort ansvar. Dette var overskriften i et flott portrett, skrevet av Lars Nilssen i OFA sin årbok fra 1993.

20. juni 2023

Arve sovnet stille inn sist søndag med sin kjære familie ved sin side, 80 år gammel og etter lengre tids sykdom.

Markamannen Arve Lystad er det vi nå hedrer. En veteran innenfor klubbarbeid i Bærum Sportsfiskere (BSF) hvor han og ble æresmedlem etter mange år som oppmann, styremedlem, god bidragsyter i klubbarbeidet, områdeansvarlig på Krokskogen i regi av OFA over flere 10 år og ikke minst en nestor innenfor kultivering av bekker og vann, spesielt i Bærums marka. I mars 2008 ble han hedret med æresmedlemskap i OFA.

Mange har nok deltatt opp igjennom årene på stamfiske i regi av BSF/OFA med Arve som leder. BSF var i mange år en stor leverandør av befruktet rogn til anlegget i Sørkedalen. Et el -fiske som foregikk seinhøstes i Lommedalsvassdraget ovenfor og nedenfor Byvann.  Arve var nøkkelpersonen i etablering av dette fiskeanlegget.  Det var morsomt og inspirerende for liten og for stor å ta en tur innom og kikke på de store fiskene som svømte rundt i tankene.

Arve var også på reportasjetur i marka med NRK Friluftsmagasinet og programleder Arnulf Møllerstad.

Arve vokste opp i Maridalen med en far som og var en ivrig fisker. Da han flyttet til Rykinn i Bærum med familien, ble marka igjen flittig brukt til sykling og fiske, i lag med gode venner og familien.

Arve arbeidet det meste av sitt arbeidsliv hos NEBB i Drammen og de siste årene som verkstedleder ved Ila Landsfengsel

I mange år ble det arrangert en høsttur til harrområdene i Glomma ved Rena. Arve og kona Gunn hadde campingvogn på Kvile camping rett syd for Rena som ble benyttet alle helger og ikke minst i lange perioder etter at de begge to ble pensjonister.. Et besøk hos Arve og Gunn på campingen, var alltid et hyggelig innslag på klubbens Renaturer.  Arve kjente elva som sin egen bukselomme og viste villig fram alle de gode områdene.  I tillegg var han en meget habil fluebinder og bandt sine egne tørrfluer som fungerte utmerket i elv og vann.  Arve var en god venn og fiskekompis for alle som var med på utallige fisketurer til Hardangervidda, Troms, Finnmark, Østerdalen og ikke minst Nordmarka. Arve Lystad var hel ved.

Nå har han lagt fra seg fluestanga for godt, det er mange som sitter igjen med gode historier og minner!

 

Takk for alle gode minner, en siste hilsen fra alle dine fiskekompiser

Del denne saken