Harestuvatnet*
Ikke av de enkleste vannene å få fisk i. Svært liten ørretbestand. Det finnes noen få store, fiskespisende ørret. Dorging med wobbler øker sjansene for napp. Åpnet for bruk av 3 stenger. Ismeite med agnfisk anbefales etter gjedda. Det er mulig å leie kano på Harestua Kro. Svært bra vekstpotensial for gjedde på grunn av all siken. På stille kvelder kan det være tett av sikvak langt utpå. Vannet er lett tilgjengelig og fint å trene på flueferdigheter fra belly`n. Det tas litt sik på mor­myskha på isen. Det finnes en svært liten røyebestand. Et kjent røyevarp på utsiden av Hansøya (A2). Herfra er det rapportert om litt røye rundt 350g, men det er ikke lett å få røye der. Det fiskes en del både om sommeren og spesielt på isen. OFA-kortet gjelder kun vestsiden av vannet, men OFA praktiserer løse, flytende fiskegrenser for sportsfiske på vår del. Noe garnfiske foregår på østsiden av lokale fastboende.
Bestand
ArtBestand
ØrretLiten
AbborNormal
RøyeLiten
SikNormal
GjeddeUsikker
LakeUsikker
Ifølge fangstrapportene tas det en del fin abbor på 200-400g på små wobblere og jigg, samt på isfiske. Bestanden er sunn, og relativt liten med stor fisk. Det er tatt gjedde i kjempegod kondisjon opp mot 9kg, og det går rykter om en på 12kg. Vanlig størrelse, om det først biter, er opp til pene 5kg. Husk største­målet på gjedde i hele Oslomarka som er 70cm. All gjedde på 70cm eller mer skal slippes ut igjen. Årsaken til størstemålet er at de store gjedde har svært høy fangbarhet, og de trenger et eget vern om sportsfiske­verdien skal opprettholdes. Kannibalisme hindrer også at det blir tett av uinteressant smågjedde på sikt. Siken er gjerne rundt 200g.
Insekter
InsektInformasjon
VulgataLes mer...
Det klekker også store mengder vulgata i slutten av juni, noe som gir vakfest for sik og ørret, og også overraskende stor abbor tar del i vulgatafesten.
Planteliv
Ingen planteinformasjon tilgjengelig
Bunndyr og byttedyr
Ingen byttedyrinformasjon tilgjengelig
Dybdekart
Ingen dybdekart angitt
Utsett
UtsettdatoAntallTypeKommentar
25.06.2014
1000
1 årig
pH målinger
RegistreringsdatoMåleresultatKommentar
Ingen pH målinger registert