Publisert den 6. april 2015

Storfisker`n 2014

Resultater

Størst ørret

Knut Borbe vant klassen for størst ørret med en kjempefisk på 5200g og 81cm. Fisken ble tatt på dorging med wobbler i Bjørnsjøen den 22.6.14. Fiskeren forteller at det var en hannfisk som var dyp rød i kjøttet. Utstyr: Fenwich Aetos 8-fot, 2-12 gr. Mitchell pro mag Extreme 200 snelle. 0,13 Nanofil og 0,17 FC fortom. Wobbler. Kano lånt på Kikut.

 

Størst ørret på flue

Klassen ble vunnet av OFA-medlem Jon Erlend Dahlen med en fisk på 1500g. Den ble tatt den 9.6.14 i Nordmarka Nord/Øst. Det går ubekreftede rykter om Nordvannet. Fisken ble tatt på tørrflue. Det var en hunnfisk som hadde gytt sist høst. Den var lys rød i kjøttet. Det ble forøvrig tatt flere store ørret på flue, men det var litt "frem og tilbake" med hvem som skulle være med i konkurransen, hvem som burde være med i konkurransen og hvor hemmelig vannet skulle/burde være..

 

Størst abbor

Denne klassen ble vunnet av Øystein Berntsen med en innmeldt abbor på 750g fra Øyungen tatt den 8.6.14. Dette var Øystein (8 år) sin første fisk. Abboren ble tatt på mark. Fisken ble meldt inn av Olav Rostad. Vi legger med noen ekstra premier her.

 

Størst røye

Fredrik Luhr Dietrichson var den eneste som meldte inn røye, og han vant dermed klassen med en fisk på nøyaktig 500g fra Elvannet. Fisken ble tatt på kikkfiske med mormyskha og maggot den 16.12.14.

 

Størst gjedde

Det så lenge ut til at den store gjedda som ble tatt på jigg i Nøklevann sist sommer skulle vinne denne klassen. Helt til 21.02.15, da Vidar Moen fikk denne på 9,9kg på Fri-Elvåga/Elvåga Badedam. Den ble tatt på isfiske med agnfisk. (Konkurransen følger ut sesongen som starter hvert år 01.04.)

Kommentar fra fiskeren selv: "Var ute etter en fin dag på isen og meite etter abbor. Det var lenge stille før det kom et run et godt stykke utpå dagen. Stanga ble løftet rolig og en stund kjentes det som det satt fast, men så kom det et solid utras og flere utras etter det. Det var lenge spenning hva dette kunne være men etter et kvarters tid fikk jeg se det var gjedde. Fikk etterhvert lirket den opp gjennom isen og det var helt greit det var boret hull med 205mm bor ellers hadde det gått galt. Den var kroket godt ned i kjeften og helt utrolig det var ikke noe skade på sena, bruker 0,25 eller 0,30 usikker. Gjedda ble veid til 9,9kilo og det er solid til østmarka å være. Ble veid i nett og hadde ingen skader så det gikk fint med gjennutsettingen. Mvh Vidar Moen.

 

Andre arter

Denne klassen ble vunnet av Krister Kristansen med canadarøya fra Lutvannet. Han er OFA-lagleder på Lutvannslaget. Fisken ble tatt den 12.5.14 på dorging med markdrag og sluppet ut igjen. Vekta gikk bare til 5 kilo, men denne ble anslått til rundt 6 kilo. Disse gamle canadarøyene er sjeldne og stammer tilbake fra utsettingene på 80-tallet. De kan bli over 40 år gamle. De er ikke matfisk lengre, så de slippes rett ut igjen. Det ble spekulert i om dette var den samme fisken som ble tatt på isen der for 3 sesonger siden.

 

Juniorklassen 

Tobias Koch (4 år) og faren vant denne klassen med en kjempeørret og flott historie fra Spålen. 

Her er rapporten fra faren Torbjørn: Var på padletur på Spålen på lørdag. Målet var å padle til sørenden av vannet for å spise lunsj der. Sammen med meg hadde jeg min sønn Tobias på 4 år. Han har en Elias fiskestang som vi (heldigvis) har satt en AbuMatic 270 snelle på. Snella er etter min farfar Albert og ble trolig kjøpt før 1980. Sena som sitter på er 0,20 og er i hvert fall 20 år gammel (kanskje mer). Med en liten Rapala wobler kastet han ut og satt med stanga over ripa på kanoen mens jeg padlet. Etter en liten stund måtte jeg overta stanga, for han ville padle litt han også. Ca et ½ minutt etter at jeg hadde overtatt stanga skjedde det. Stanga sto i bue og det dro så kraftig at kanoen snurret rundt. Etter en halv time og mye banning, jubling og svetting hadde vi fått fisken i båten; en ørret hann på 2,7 kg og 64 cm! På en Elias fiskestang med 35 år gammel snelle, 20 år gammel sene og en håv som var mindre enn fisken. Og selv om det var jeg som måtte lande den, så var det jo på fiskeutstyret til min 4-årige sønn.

 

Premier

Vinnerne oppfordres til å ta kontakt og komme opp på OFA. Vi har fått inn mange flotte bokpremier fra VEGA forlag (kan velge selv) og vi har i tillegg masse fine juniorpremier (fiskestenger etc). Vinnerne får også en omvisning rundt på anlegget og klekkeriet.

 

Storfiskkonkurransen 2015/16

Det er bare å melde inn nye fangster fortløpende. Se mer info om konkurransen i rubrikken på forsiden.

 

Kommentarer (0)Antall visninger (5933)

Forfatter: Dag Øivind Ingierd

Kategorier: Forside - Rubrikker

Nøkkelord:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv