Publisert den 7. april 2014

«Gutta» på tur del III

Ny pilkebursdag med jakt på abbor og ørret

(For Del I og II: se «arkiv-fanen» april 2013 og august 2013)

Som i fjor inviterte Daniel (nå 9 år) sine gode venner fra barnehagetiden til pilkebursdag forrige søndag i stroka innafor Frognerseteren. Jubelen stod i taket da Eirik, Filip, Fredrik og Tale alle takket ja til invitasjonen. Med tidlig vår i lavlandet turte vi ikke annet enn en rask rekognoseringstur i forveien. Viste seg å være ren «home run»- gnistrende skiføre og bortimot 80 cm is på vannet (dog med et stort innslag slushi mellomis).

(Daniel på rekognoseringstur)

Søndag formiddag ankom vi vannet puljevis inntil fem håpefulle barn og ditto antall foresatte var klar for å jakte på abbor og kanskje også en og annen rødprikket «slenger». Ikke mange minuttene senere satt alle barna i hvert sitt hull med maggottagnet mormyskha. Kunne med glede konstatere at de ikke hadde glemt gamle kunster, så instruksjoner (slipp ned til bunn, sveiv litt opp, mykt håndledd, løft forsiktig med ristende bevegelser og slipp rolig ned igjen og hold stille (da hugger det ofte)) var i grunnen helt overflødig. Siden de driftige løypekjørerne hadde laget en trase over vannet som i bredde ikke stod noe tilbake for Birkebeinertraseen, og vi naturlig nok avstod fra boring i traseen, var flere av «gromplassene» fra 2013 ikke tilgjengelige. Det store spørsmålet var derfor om det var noe fisk å få lengre inne i vika? Og jada; det gikk heldigvis ikke mange minuttene før de første abborene var på isen. Selv om fisket var markant tregere enn året før viste opptelling når det var tid for å fyre opp bålet (på medbrakt ved…) et tosifret antall abbor og en ørret på 3-4hg:

(«Lagbilde» etter første økt-fra venstre: Tale, Fredrik, Eirik, Daniel og Filip)

Etter grilling av pølser og fyring av svartkjelen var det tid for gaveoverrekkelse til bursdagsbarnet etterfulgt av utdeling av «godisposer» til store og små:(Aldri feil med «Fish & chips»!)

En ny fiskeøkt på isen forløp stort sett som formiddagens økt når det gjaldt abboren. Ikke full fart i fisket, men de tålmodige barna fikk fisk alle sammen og det ble vel en samlet fangst på ca 25fisk:

(Økt to: Store og små i dyp konsentrasjon- nå må det vel nappe snart???)

Et par ørreter til kunne heller ikke dy seg for det fristende agnet:

(Vinterørret på 33 og 42cm i god kondisjon)

(Oslomarka leverer igjen- Hardangervidda «look a like»….).
Siden vi satt og fisket rett ved skiløypa ble det også mang en hyggelig fiskeprat med store og små i løpet av dagen. Gir samme oppfordring her som til de forbipasserende familiene på tur:

*Gjør årets beste investering NÅ- kjøp sesongkort familie (kr 590). Gjelder for perioden 1.4.14-31.3.15. Kortet gir rett til fiske i hele OFA-området. I tillegg får du supertilbud og egne handlekvelder i tre av byen’s beste fiskebutikker.

*Kjøp «Fiskekartboken»(kr 250) Gir oversikt over arter og bestander i samtlige fiskevann i OFA-området og inneholder nyttig informasjon for turplanlegging (adkomst, teltplasser m.m).

*Velg deg ut vann med mellomstor eller tett bestand av ørret og abbor. Husk «size doesn’t matter» når fisker med barna.

Fortsatt usikker? Som sesongkortinnehaver – benytt deg av OFA’s fiskegaranti. Følg med på OFA-siden og møt opp ett av stedene der OFA-ildsjeler med lokalkunnskap gir informasjon og veiledning om fiskeutstyr, fiskemetoder og praktisk fiske.

Da sees vi forhåpentligvis i marka i løpet av sesongen? Gutta på tur planlegger i hvert fall nytt tokt i juni, så Del IV kommer forhåpentligvis før sommeren. Til sist, takk til alle deltakere på bursdagen for en minneverdig pilketur i ett av våre bynære fiskevann.For Gutta på turStekfisker’n

Kommentarer (0)Antall visninger (3558)

Forfatter: stekfiskern

Kategorier: Artikler

Nøkkelord:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv