Publisert den 30. august 2013

Gutta på tur del II

- Abborfest igjen med flotte stekørreter som bifangst

Etter en svært vellykket pilkebursdag i marka (se artikkel april 2013- «Abborfest på pilkebursdag») ble sprøstekt abbor et fast innslag på meny utover våren da junior hadde fotballvenner på besøk og etter hvert også guttenes favorittfiskemiddag. Med en god og lang sommerferie bak oss, tom fryser og utallige oppfordringer om ny fisketur ble det endelig en mulighet på lørdag. Klokken 08.12 sharp reiste Daniel med foreldre og bestekompis Kasper av sted med et av markas høyereliggende vann som mål. Snaut to timer senere var vi endelig fremme ved vannet skarpt bevæpnet med to 5,5 fot Shimanostenger (1-11g) til frilinemark og litt grovere redskap med Andersdupp og markkrok med søkke fritt glidende til å bringe marken ut til fisk utenfor kastehold for frilinen. Med sekker og annet utstyr trykt plassert på teltodden suste den første Andersduppen utover vika. Det gikk ikke mer enn et par sekunder før duppen beveget seg i motsatt retning av vinden og det raste snøre ut fra snellen (hvor spolen for lengst var slått over) Med litt utålmodige fiskere og et litt for raskt tilslag vant fisken denne gangen, men guttene kom grusomt tilbake og landet ca 40 abbor på den neste halvannen timen, jevnt fordelt  på friline og dupp! Vi voksne hadde mer enn nok med å bistå med skifte av mark og å ta av abborene. Resten fikset guttene selv, og de benyttet også anledningen til å trene på håving av fisk. Så var det lunchtid for fornøyde fiskere med litt godis til dessert (et fast innslag på våre lørdagsfisketurer i marka=lørdagsgodis++). Tid til spikking av spyd og etterfølgende Marka-VM ble det også før guttene var klar for en runde rundt hele vannet med målsetting om å lure en ørret eller to også til tross for godt og lunkent vann, lite med insekter og next to nothing med vak.

Første stopp var i en liten knekk bak en utstikkende odde der vinden ikke fikk tak og vi på tidligere turer hadde fått noen fine stekørreter. To ganger frilinemark ble kastet i kanten mellom stille vann og «kruset vann» og så var det bare å vente. Etter noen lange minutter smalt det endelig til på den ene stanga og i neste sekund på den andre også. Da guttene hadde gjort tilslag og var klar til å taue inn fiskene viste det seg snørene var krysset, men heldigvis innenfor håvehold.  En sprek kubbe av en stekørret og en standard abbor lå derfor snart i håven på land, og da var vi alle fornøyde og fortsatte til enden av vannet. Ett vak ble observert utenfor noen vanskelig tilgjengelige myrtorver og en Andersdupp ble sendt ut rett ved siden av vaket. Og jammen tok ikke ørreten tvert! Nok en fin stekefisk på guttene. Siste stopp på runden var myra på mottatt side. Her ble det en ny abborfest på guttene og vi voksne hadde igjen mer enn nok med å ta av fisk og agne stengene med ny mark. Den timen vi oppholdt oss på myra var simultannapp mer reglen enn unntaket og jammen kom de fleste fiskene på land også. Dagens høydepunkt fant også sted ytterst på myra. Like etter at guttene hadde kastet ut frilinemark smalt det på en sprek ørret som startet med å hoppe en meter til værs etter at den hadde tatt marken. Guttene skjønte tegninga, så mens Daniel satte tilslaget hentet Kasper håven. Etter noen spennende minutter der fisken både hadde vært i været igjen og under diverse torver lå endelig ørreten trygt i håven takket være utmerket samarbeid mellom guttene. Guttene var nå både fornøyde og sulte og vi bestemte oss for å returnere til base camp for å fyre opp pastagryte, sjokoladedrikk og kaffe til far. Imidlertid så vi et fint vak under en utoverhengende bjerk på veien tilbake og da måtte vi frem igjen med frilinen. Og jammen tok ikke denne ørret også med engang marken begynte å synke mot bunnen. Dagens femte stekørret i flott kondisjon.

 
På veien tilbake plukket vi litt (overmoden) multe, bringebær, blåbær, markjordbær og kantarell så da var også Fruen storfornøyd med dagen. Needless to say, gikk kvelden med til «snuing» av abbor. På søndag sto det omelett med kantarell på frokostmenyen mens middagen besto i pannestekt ørret og abbor. Nydelig! Og i frysen venter nye abbormiddager på guttene utover høsten

Takk for en flott tur Gutta – det blir nok ikke lenge til neste gang!. Avslutter med å si som Virrum - «Og til dere der hjemme»  –  ta med barna ut og fisk nå da!

Stekfisker’n.

(Bakerst fra venstre: Daniel (8år) og Kasper (8) med størstedelen av dagens fangst. Endelig opptelling viste 89 abbor og fem ørreter).

 

Kommentarer (0)Antall visninger (5974)

Forfatter: stekfiskern

Kategorier: Artikler

Nøkkelord:

 

0 kommentarer på artikkelen "Gutta på tur del II"

1
1

Øyvind Sakshaug

23.09.2013 21:12

Super flinke gutter på tur. Abbor er den beste fisken jeg får. Husk bare å rens den riktig.

Se hvordan jeg renser abbor. http://youtu.be/q2K2eFL9kiU

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv