Publisert den 17. mai 2013

Slukfiske etter isgang

Så snart isen slipper er det tid for og dyppe sluken. Mange venter med å fiske til noen uker etter isgang, men det er fullt mulig å lure fisken samtidig med isgangen.
Har sjeldent gått hjem med dårlige resultater etter det første vårfisket. Men ett godt råd: Vær tålmodig - Plutselig sitter den bare!!

 

 

Når
Av erfaring er det ofte best rett etter isgang. Gjerne da med litt solstråler på overflaten eller så lenge temperaturen i lufta er høyere enn i vannet.
Isen smelter jo ikke, den råtner og synker til bunnen noe som gjør at overflatevannet har en høyere temperatur enn på litt dypere vann.
Fisken søker da opp i vannlagene og lite innsekter gjør den interessert i andre typer agn i og med at fisken nå er på jakt etter mat.

 

Hvor
Isen går gjerne først på de litt større skogsvannene. Grunne solvendte viker og bukter pleier å gi resultater.
I bekkeos er vannet kaldt og fisken unngår dette akkurat nå. I motsetning til råkfiske - Da har vannet så og si lik temperatur og kan gi gode resultater.
Fisk i litt større bekker og elver som danner råk utover i vannet. Fisken søker til råkkanten for friskt oksygentrikt vann og kanskje noen godbiter som det rennende vannet fører med seg.

 

Hva
Lette gruntgående sluker, spinner eller Wobbler funker best! 
Skjesluk: Søvik, Spesial, Aura, Kleppesluk eller slanke utgaver som Herring, Toby, Møresild eller lignende

 

Spinnere: Myrans, Mepps eller Panther Martin

 

Wobbler: Rapala flyt, Prey Target eller lignende, helst i duse naturlige farger.

 

 

Hvordan
Fisk så sakte som mulig gjerne med spinnstopp, men bevegelsen bør være tilstede. Litt mørke farger som kobber/gull eller svart lokker bra.
PS: Fisken er treig og følger ofte etter helt inn til land, snu stanga eller vend sluken i en annen retning, det kan i tilfeller utløse hugg. 

 

 

Skitt fiske!

Kommentarer (0)Antall visninger (7696)

Forfatter: Rune M. Hansen

Kategorier: Artikler, Slukfiske

Nøkkelord:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.