Publisert den 19. august 2014

Ekstra krepsekort

Den høye vanntemperaturen har medført relativt beskjedne fangster hittil. Den store krepsen liker ikke å gå inn på grunna når det er for varmt. Teinefiske på dypere vann har derimot vist at det finnes veldig mye fin kreps i Dikemarkvannene. De store blir mer fangbare på grunnene mot slutten av sesongen. Det er også en fordel for krepsingen at nettene raskt blir mørkere og lengre. Det kan derfor lønne seg å prøve igjen nå! Sesongen i Dikemarkvannene holdes åpen frem til 14.09. Kortene koster 150 kr for voksen (over 16 år) og 50 kr for barn (8-16 år).

Andel kreps under minstemålet øker så klart på de mest besøkte strekningene utover sesongen, så det er ekstra viktig å minne om minstemålet på 9,5cm. Dette måles fra tuppen av pannehornet til ytterkant av midtre haleflipp.

 

Krepsingen i Nøklevann har derimot vært svært dårlig. Selv teinefiske har vært elendig. Det er merkelig at det har blitt så lite kreps der. Tidligere fikk man 30-40 fine på en grei natt. Nå virker dette umulig. Det er observert masse tomme krepseskall langs strandkanten med typiske bitehull i fra mink. Det virker som om minken i kombinasjon med gjedde og abbor, har beitet ned overskuddet. I Nøklevann blir det ikke åpnet for mer krepsing på mange år. Det er bedre i Fri-Elvåga, og her kan det fint selges noen kort til.

 

Som vanlig er det også noen av de bestilte kortene til Rausjømarka som ikke har blitt hentet. Disse legges ut for nysalg. Det er rundt 35 stk. De koster 250 kr. Sesongen der ute varer i år ut til 14.9., siden det har vært så varmt i vannet. Disse selges fra anlegget etter avtale. Send epost til dag@ofa.no for å sjekke hva som er ledig 

Det er et stykke å gå inn fra parkeringen på Bysætermåsan til vannene i Rausjømarka, og det er en stor fordel med kano for å komme utpå vannene. Så dette området er ikke like enkelt tilgjengelig. Men det er stabilt bra med kreps der. 

Kommentarer (0)Antall visninger (5943)

Forfatter: Dag Øivind Ingierd

Kategorier: Nyheter fra administrasjonen

Nøkkelord:

 

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv