Publisert den 20. januar 2015

Marka-sushi

Sist fredag ble det en markaørret som var skikkelig rød i kjøttet. De rødeste fiskene gjør seg best rå. Enten kan den graves i dill (se oppskrift på graving av markaørret her: ttp://www.ofa.no/ArtiklerHovedside/TabId/178/ArtMID/624/ArticleID/243/Gravet-248rret.aspx ), eller så kan den brukes til sushi.

All vill fisk bør dypfryses i ett døgn først før den kan spises rå. Fileteringen går også enklere når fisken ikke er helt opptint. Du trenger en skarp kniv til å fjerne ryggbeinet, en litt sløvere og mykere kniv til å skjære av skinnet, en ren skjærefjøl og tørkepapir. Se oppskrift på filetering her (abbor, men det er samme teknikk på ørret: http://www.ofa.no/ArtiklerHovedside/TabId/178/ArtMID/624/ArticleID/213/Abborfiske.aspx

Skjær tykke strimler av de skinn- og beinfrie filetene. Kok sushiris etter oppskrift på pakken. Tilsett litt risvineddik og rør godt inn. La risen kjølne til romtemperatur.

Bruk en bambusmatte og legg plastfolie over. Legg nori-arket på plastfolien med den ruglete siden opp.

Fordel et lag med ris over, og la det være litt ledig plass i kanten til å lime rullen. Så er det bare å ha i fyllet i midten.

Legg i 1-2 strimler med fisk. En strimmel med slangeagurk, litt vårløk, et par skiver avokado og noen kokte reker passer bra til fisken.

Pass på å ikke ha i for mye av hver sak. Deretter er det bare å rulle sammen og lime skjøten med litt risvineddik. Klem godt igjen, og la rullen ligge litt med limingen ned før du skjærer skivene med den skarpeste fileteringskniven.

Med litt tilbehør så blir dette minst like godt som på restaurant og mye billigere. 

Først er det bare å komme seg ut og pilke

 

Kommentarer (0)Antall visninger (3630)

Forfatter: Dag Øivind Ingierd

Kategorier: Forside - Rubrikker

Nøkkelord:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.